Waldorf-saláta

default user icon
4 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg zeller
  • 2 citrom átszűrt leve
  • 2 savanykás alma
  • 10 dkg dió
  • 1 kis fej saláta
  • néhány zellerlevél
  • A mártáshoz:
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál brandy

Elkészítés

    Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és fél kk. sóval. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk, vagy hámozatlanul hagyjuk őket, apróra felkockázzuk, és ugyancsak megöntözzük citromlével. Néhány diógerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit durvára vágjuk.
    Elkészítés: A mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verjük, kíméletesen a majonézhez adjuk, elkeverjük a brandyvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk. Az almát és a zellert lecsepegtetjük, a vágott dióval együtt beleforgatjuk a mártásba, lazán összekeverjük, és 1 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt a salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra törölgetjük. Néhány szép levéllel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, és a tál aljára szórjuk. Ráhalmozzuk a majonézes keveréket, tetejét a félretett diógerezdekkel és zellerzölddel díszítjük. A szépség kedvéért tálalhatjuk úgy is, hogy csak az asztalnál keverjük össze a mártással. Kínálhatjuk csinos üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is. Többfogásos menüben elegáns előételként adhatjuk.

Megjegyzés

1 adag: 2580 kJ/616 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

markfanni 5 évvel ezelőtt
Üveges zellersalátát itt Magyarországon is lehet kapni,méghozzá Coop boltokban is. Bár nem mindig van,de el lehet csípni.
Dr. Fábián Géza 8 évvel ezelőtt
Ilda 04 : Vegyél Ausztríában (sajnos itthon még nem láttam) készen, üvegben árult ecetben eltett, gyufára vágott zellert (Selleriesalat). ! Az már megszívta magát eléggé. Továbbá nem kell bajlódni a vagdalással, ami nem is olyan egyszerű.
Nagy Annamária 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Próbáljátok ki szárzellerrel (angol zeller / halványító zeller). Akkor tutira nem szárad ki, nagyon finom, ropogós! Az igazi Waldorf saláta sosem készült zellergumóból, ez egy magyar változat, de már itthon is kapható szárzeller és azzal az igazi!
j ilda 8 évvel ezelőtt
Nekem van egy kis gondom a Waldorf salátával. Ausztriában mindig nagyon finomakat eszem, de itthon nem sikerül olyanra készíteni. Az a gond, hogy állni kell hagyni, és már egy fél óra múlva is, a zeller az összes nedvességet elszívja, száraz lesz a saláta, és nem olyan krémes, mint amit kapni lehet. Tudja valaki a titkát???

Hasonló Receptek

Magazin