Waldorf-saláta pirított dióval

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)
  • 1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)
  • 8-10 dkg enyhén pirított dióbél
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld
  • kevés só
  • frissen őrölt fehérbors
  • A díszítéshez:
  • 1/4 gránátalma magjai (elhagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm.

    Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

    Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom.

    A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin