Keress receptre vagy hozzávalóra

Waldorf-saláta

Hozzávalók

  • 25 dkg zellergumó
  • 1 db citrom
  • 30 dkg alma
  • 10 dkg dióbél
  • 1 dl kefir
  • 1 dl tejföl
  • fehér bors
  • mustár
  • 1 fej saláta
  • szőlő

Elkészítés

    1. A zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
    2. A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével.
    3. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk.
    4. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk ízlés szerint. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel.
    5. A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal és akár szőlőszemekkel díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk.

    MENNYEI SÜLT PISZTRÁNG WALDORF SALÁTÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

marieva 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem . Finom volt de igaz lehet , hogy a halványító zellerrel finomabb .
quince 9 évvel ezelőtt
Az eredeti Waldorf saláta halványító zellerrel készül és majonézzel. Próbáljátok ki, nagy a különbség! Én imádom a zellergumót is mindenféle formában, de szerintem nem helyettesíthető egymással a kettő, ízre talán hasonlítanak, de teljesen másképpen viselkednek az ételekben!
Csillagborcsa 10 évvel ezelőtt
Fehérjenapra megcsináltam, virslit főztem hozzá. Finom!

Hasonló Receptek

Magazin