Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vöröslencseleves bulgurral

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • 2 sárgarépa
  • 10 dkg vöröslencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 csipet őrölt római kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál bulgur
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

    1. A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borssal és az ételízesítővel.
    2. Amikor a répa már csak éppen roppanós, beleszórjuk a lencsét és a római köményt. A zellerzöldet megmossuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. A bulgurt is átmossuk, és hozzáadjuk. Készre főzzük, ha szükséges, még ízesítjük. Friss korianderrel vagy petrezselyemmel tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin