Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vöröslencsekrémleves cukkinis pulykanyárssal

Hozzávalók

  • 1 db salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg vöröslencse
  • víz
  • bors
  • 1 ek halszósz
  • 3 cm gyömbér
  • 0,5 tk őrölt római kömény
  • 1 tk currypor
  • 1 tk koriander (egész)
  • chilipaprika
  • 4 dl kókusztej
  • 1 tk olaj
  • 30 dkg pulykamell
  • 1 db cukkini

Elkészítés

    1. Egy lábosban, olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a vöröslencsét, majd felöntjük háromszor annyi vízzel, mint a lencse, végül borsozzuk és hozzáadjuk a halszószt. Ezután hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért, a római köményt, a curryt.
    2. Az egész koriandert megtörjük mozsárban, és a leveshez adjuk, a chilivel együtt. Letakarva puhára főzzük kb. 10 perc alatt.
    3. Összeturmixoljuk a levest, hozzáöntjük a kókusztejet, és abbahagyjuk a forralást. Ha nem elég sós, tehetünk még bele halszószt.
    4. A pulykahúst nagyobb kockára vágjuk. A cukkinit vastagon felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, nyársra húzzuk. Serpenyőben kevés olajon folyamatosan forgatva átsütjük. A levessel tálaljuk.

    MÉG TÖBB LEVES RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin