Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencsekrém

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymár megtitítjuk, és apró kockákra vágjuk. A vöröslencsét folyóvíz alatt alaposan átmossuk.
  2. Egy edényben felhevítjük a kókuszzsírt, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Amikor öveges, rádobjuk a vöröslencsét, elkeverkük, hozzáadunk 1-2 dl vizet, épp csak annyit, hogy ne érgjen oda, és puhára pároljuk.
  3. Amikor puha lencse, lehúzzuk az edényt egy tűzhelyről, amikor langyos, egy botmixerrel lepürésítjük, ízlés szerint sózzuk, és ha teljesen kihűlt, egy csatos üvegbe vagy dobozba kanalazzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss