Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vöröslencse leves

4/5

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 l víz
  • 1/2 üveg sűrített paradicsom (18 dkg)
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

    1. A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőben pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradékon az apróra felvágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a vöröslencsét, és alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük vízzel és a sűrített paradicsommal, belenyomjuk a citromlevet, majd beletesszük a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
    3. Tálaláskor megszórjuk a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és mellé kínáljuk a kenyeret vagy a péksüteményt.

      Még több szuper recept vöröslencsével >>> 

      Vöröslencse-főzlék >>> 

      Vöröslencse-fasírt >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin