Vöröslencse leves

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 üveg sűrített paradicsom (18 dkg)
  • 10 dkg bacon
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 1 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra, majd szedjük ki, tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékon kezdjük el üvegesre párolni az apróra felvágott vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a vöröslencsét, és keverjük alaposan össze. Ezután öntsük fel a vízzel és a sűrített paradicsommal, nyomjuk bele a citromlevet, majd tegyük bele a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön kb. 25 perc alatt főzzük puhára.

    Tálaláskor szórjuk meg a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és kínáljuk mellé kenyeret vagy péksüteményt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin