Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vöröslencse leves

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A bacont felkockázzuk, majd egy serpenyőben pirosra sütjük, kiszedjük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékon az apróra felvágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a vöröslencsét, és alaposan összekeverjük. Ezután felöntjük vízzel és a sűrített paradicsommal, belenyomjuk a citromlevet, majd beletesszük a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. Tálaláskor megszórjuk a leves tetejét az előzőleg kisütött baconnel, és mellé kínáljuk a kenyeret vagy a péksüteményt.

    Még több szuper recept vöröslencsével >>> 

    Vöröslencse-főzlék >>> 

    Vöröslencse-fasírt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss