Vöröslencse főzelék fetával

default user icon

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller
  • 20 dkg vörös lencse
  • bors
  • 2 dl sűrített pradicsom (dobozos vagy üveges cukormentes)
  • csipet fahéj
  • 1 ek aprított bazsalikom
  • díszítésnek snidling
  • 5 dkg feta

Elkészítés

    1.

    A sárgarépát és a zellert megpucolom és felszelem (répa karikára, zeller hasonló méretű kockára), a fokhagymát apróra vágom. A vajat egy lábasban megolvasztom, erre mennek a zöldségek és a fokhagyma, közepesen nagy lángon átforgatom, enyhén pirítom, sózom, borsozom, majd annyi folyadékkal, ami ellepi fedő alatt kicsi lángon cca. 3-4 percet párolom.

    2.

    A vörös lencsét hozzáadom, átforgatom és megint annyi folyadékkal, ami ellepi, felöntöm, fedő alatt kicsi lángon főzöm. Amikor a lencse megpuhult, a zöldségek viszont még haraphatóak, de nem kemények, akkor hozzáöntöm a sűrített paradicsomot és még két percet alacsony lángon fedő nélkül főzöm, ha kell kevés folyadékot adok még hozzá. Közben mehet bele a csipet fahéj és a bazsalikom.

    3.

    Leveszem a tűzről, tányérokba kiszedem, és még forrón a fetát ráreszelem. Balzsamecettel lehet savanyítani és snidlinggel díszíteni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások