Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vöröskáposzta-leves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 db datolya (GOURMET Medjoul)
  • 5 dkg teavaj (MILFINA)
  • 100 ml almalé (PURE FRUITS)
  • 200 ml zöldségalaplé (LE GUSTO leveskocka)
  • 40 dkg vörös káposzta (párolt)
  • 1 db alma (felkockázva)
  • 10 dkg tejföl (MILFINA)
  • 100 ml bor (Vino Frizzante IGT)
  • tengeri só (LE GUSTO)
  • fekete bors (LE GUSTO)
  • Díszítés:
  • 19 dkg bacon (kockázott)
  • 10 dkg tejföl (MILFINA)
  • kerti zsázsa (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A finomra aprított hagymát és a kimagozott datolyát a vajban megpirítjuk, majd az almalével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldségalaplevet és a vörös káposztát az almadarabokkal, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. A levest kb. 15 percig kis lángon főzzük.
    2. A tejfölt és a gyöngyözőbort a leveshez adjuk, majd az egészet 1 perc alatt alaposan összeturmixoljuk.
    3. A bacont serpenyőben, zsír hozzáadása nélkül ropogósra sütjük.
    4. A levest levesestányérokba szedjük, majd elosztjuk rajtuk a sült baconkockákat. Egy kanál tejföllel és ízlés szerint kerti zsázsával díszítjük.

    GOURMET ÜNNEP - KÜLÖNLEGES RECEPTEK KARÁCSONYRA - VÁLOGATÁS 

    KÓKUSZKOCKA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES) 

    ÉDESBURGONYA-LEVES (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES) 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin