Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbevágom.
Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, majd felengedem vízzel, és lassú tűzön 90 percig főzöm.
Közben felteszem a rizst főni, sózom.
Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, összeforralom.
A zúzapörköltet tejföllel, petrezselyemmel meghintett párolt rizzsel és csalamádéval tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre