Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros zúzapörkölt II.

1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 35 dkg csirkezúza
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál libazsír
  • 2 dl víz
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
  • 1 bögre rizs
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbevágom.

    Egy edényben libazsíron üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a zúzákat. Fehéredés után fűszerezem, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot és a fokhagymát, majd felengedem vízzel, és lassú tűzön 90 percig főzöm.

    Közben felteszem a rizst főni, sózom.

    Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntöm a bort, beleszórom a lisztet, belekeverem a tejfölt, összeforralom.

    A zúzapörköltet tejföllel, petrezselyemmel meghintett párolt rizzsel és csalamádéval tálalom.

Megjegyzés

Szeretem a belsőségeket, de zúzapörkölt ritkán készül, mert pl. a májhoz képest sokáig kell főzni.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek