Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros-zöldséges vaddisznóragu

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A raguhoz:
  • 30 dkg csont nélküli vaddisznóhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • gyömbér
  • szegfűszeg
  • borókabogyó
  • tárkony
  • fahéj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • majoranna
  • A gnocchihoz:
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A húst alaposan megmosom, kockára vágom. A hagymát és a fokhagymát durvára aprítom, a szalonnát és a zöldségeket darabolom.

    Egy lábasban kevés zsíron megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát. Rádobom a húst. Amikor már kifehéredett, megszórom paprikával, öntök rá vizet, beleteszem a többi fűszert is. Amikor a hús már félig puha, hozzáadom a zöldségeket, s öntök bele vörösbort, lassú tűzön puhára főzöm.

    Közben a krumplit megtisztítom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, kihűtöm. Összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd gömbölyded nudlikat formázok. Pihentetés után forró vízben megfőzöm. Egy edénybe szedem, kevés forró zsírban megforgatom.

    A fűszeres vadragut a gnocchival tálalom, vörösbor passzol hozzá.

Megjegyzés

Bár van vele munka, és a főzéshez is kell jócskán idő (attól is függ persze, hogy milyen idős volt az állat), de megéri, nagyon finom ételt kapunk a végén. Az időn lehet rövidíteni, ha a főzés előtt legalább 1 napig pácoljuk a húst.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek