Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-zöldséges gulyásleves csipetkével

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fazékba teszünk kevés olajat vagy zsírt, ezen megpirítjuk a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranybarnára dinszteljük. A végén hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórjuk ételízesítővel, borssal, őrölt köménnyel. Jöhet a kockára vágott hús, majd a pirospaprika, s ráöntjük a vörös bort. Ebben pároljuk tovább a húst, majd felöntjük vízzel, beletesszük a zöldségeket.

Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz sót keverünk, majd összegyúrjuk liszttel, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Amikor már majdnem megfőtt a hús, belecsipkedjük a csipetkét, s készre főzzük a levest. Tálaláskor én még vágok rá chilit és petrezselymet.

Megjegyzés

Van, aki még gombát is tesz bele. Bár én szeretem a gombát, gulyásba eddig még nem tettem. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss