Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-vargányás gombapörkölt

45 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg szárított vargánya
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 dl vörösbor
  • olívaolaj
  • A nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A gombát néhány órára langyos vízben áztatom.

A hagymát felszeletelem, a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát ás a chilit felaprítom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, majd ráteszem a chilit, a paradicsomot és a gombát, fűszerezem.

Elkészítem a a nokedli tésztáját, forró vízbe szaggatom.

A pörkölthöz hozzáöntöm a vörösbort, belekeverem a tejszínt.

A gombapörköltet a nokedlivel, szafttal meglocsolva tálalom, csalamádét kínálok mellé.

Ezek is érdekelhetnek