Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros vadpörkölt

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg vadhús
  • 1 evőkanál zsír
  • 2,5 dl víz
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 kisebb zeller
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 teáskanál házi pirospaprika
  • 3 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • 2-3 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A vadhúst 2,5 cm-es kockára vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk.

    A vizet a borral elkeverjük, egy lábasban feltesszük főni a zöldségekkel és a fűszerekkel, beledobjuk a húst is. Egyet forralunk rajta, ezután kihűtjük. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük, letakarjuk, 1 éjszakát a páclében érleljük.

    A pácléből a húsdarabokat kiszedjük, a zöldségeket a fűszerekkel ledaráljuk.

    Egy lábasban a zsíron az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, rátesszük a megtisztított, valamint finomra vágott vöröshagymát. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a zöldségpürét, ráöntjük a páclevet, a húst is hozzáadjuk, végül a paradicsomot és a paprikát is. Fedő alatt készre főzzük. A végén még ízesíthetjük egy kis borral, borssal.

    Nokedlivel vagy főtt krumplival tálaljuk, esetleg friss kenyérrel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin