Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros vaddisznópörkölt

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • 80 dkg kicsontozott vaddisznócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg zsír
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kávéskanál csípős paprika
  • 2 kávéskanál só
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • 1 ek mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 3 dl száraz vörösbor
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya

Elkészítés

    1. A vaddisznócombot a hártyáitól, inas részeitől megtisztítjuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk. 
    2. A vöröshagymát finomra aprítjuk, forró zsírban üvegesre dinsztejük. Pirospaprikával meghintjük, majd hozzáadjuk a húst, és kevés víz hozzáadásával átforgatjuk. Lefedve, kis lángon félpuhára pároljuk kb. 30 perc alatt.
    3. Ezután az összes fűszert, illetve a felkockázott paradicsomot és paprikát belerakjuk a pörköltbe. Borral locsolgatva puhára pároljuk.Főtt burgonyát kínálunk hozzá köretként.

    VADDISZNÓPÖRKÖLT BORÓKABOGYÓVAL >>> 

    PIKÁNS VADDISZNÓPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN >>> 

    VADDISZNÓPÖRKÖLT GNOCCHIVAL >>> 

     

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin