Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-szilvás marharostélyos

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítjuk a zöldségeket, és vastagabb szeletekre vágjuk.

Megmossuk és leszárítjuk a húsokat, eltávolítjuk a vastagabb inas részeket, sózzuk, és forró olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Kiemeljük a hússzeleteket, a visszamaradt olajon megpirítjuk a zöldségeket, majd rátesszük a ketchupot vagy paradicsompürét, és azt is kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, öntünk rá 5 dl vizet, és visszatesszük a húsokat. Kíméletesen, letakarva, 60-90 percen át pároljuk a? hústól függően. Amikor szükséges, pótoljuk a vizet. Amikor már erősen puhul a hús, ne vizet öntsünk alá, hanem a bort.

Megmossuk a szilvákat, magjukat eltávolítjuk, a szilvaszemeket negyedeljük. A cukrot egy edénybe tesszük és karamellizáljuk, majd ráhelyezzük a szilvákat, jól összerázzuk. 2-3 perc alatt elkészül.

Amikor kellően puha a hús, kivesszük, a visszamaradt szaftot a zöldségekkel együtt turmixoljuk, majd átszűrjük. Az áttört szószba visszahelyezzük a hússzeleteket, hozzáadjuk a szilvát, ha szükséges, ízesítjük még, és összeforraljuk.

Tésztával, krokettel vagy zsemlegombóccal is tálalhatjuk a vörösboros-szilvás marharagut.

Megjegyzés

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss