Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros szilvaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg szilva
  • 1 csipet só
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 7 dl tejföl
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    1. A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Egy fazékban 1 l vizet forralunk, majd a sóval, a kristálycukorral és a fahéjjal ízesítjük.
    2. A szilvát negyedeire daraboljuk, és a forrásban levő fahéjas lében puhára főzzük.
    3. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a vörösbort, majd 1 dl vizet öntünk hozzá, és óvatosan besűrítjük vele a levest. Már nem forraljuk vagy főzzük.

Megjegyzés

Egy kevés reszelt citromhéjjal is ízesítheted.
Tálald tejföllel díszítve!
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin