Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor
  • tejföl
  • 50 dkg tarhonya (házi készítésű)
  • húsleveskocka
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

    Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom ételízesítővel, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

    Közben egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a tarhonyát, majd felengedem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, és készre főzöm. Lehetőleg nem kevergetem. Mikor kész, sózom, és egy kevés olajat adok hozzá.

    Tálaláskor teszek a tányérra tarhonyát, rá a pörköltet (én nem keverem össze). Aki akar, tehet rá egy kanál tejfölt. Uborkasalátával és vörösborral kínálom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin