Elkészítés: A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.
Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom ételízesítővel, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
Közben egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a tarhonyát, majd felengedem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, és készre főzöm. Lehetőleg nem kevergetem. Mikor kész, sózom, és egy kevés olajat adok hozzá.
Tálaláskor teszek a tányérra tarhonyát, rá a pörköltet (én nem keverem össze). Aki akar, tehet rá egy kanál tejfölt. Uborkasalátával és vörösborral kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre