Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 60
  • Elküldve: 11

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom ételízesítővel, borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

Közben egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a tarhonyát, majd felengedem vízzel, beleteszem a húsleveskockát, és készre főzöm. Lehetőleg nem kevergetem. Mikor kész, sózom, és egy kevés olajat adok hozzá.

Tálaláskor teszek a tányérra tarhonyát, rá a pörköltet (én nem keverem össze). Aki akar, tehet rá egy kanál tejfölt. Uborkasalátával és vörösborral kínálom.

Megjegyzés:

A receptet Hobbychef küldte. Köszönjük!

hobbychef receptjeiből:
Baconben sült töltött csirkemelltekercs
English breakfast (angol reggeli)
Cukkinikrémleves tükörtojással
Töltött paprika chilis paradicsomszószban
Flambírozott banán vaníliafagylalttal
Tejfölös marhagulyásleves nokedlivel
Pulykafasírt fűszeres sült krumplival és zöldségekkel
Cukkinis-kolbászos lecsó bogyiszlói paprikából
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Nagymama almás pitéje Nagymama almás pitéje
Kakaspörkölt egyszerűen Kakaspörkölt egyszerűen
Gofri XI. Gofri XI.
Zöld turmix (green smoothie) Zöld turmix (green smoothie)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
Az első iskolai napon mi sem jön jobban, mint néhány praktikus szendvicsrecept. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept