Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros resztelt csirkemáj II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • chilipaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg rizs
  • olíva olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 1 szelet lilakáposzta
  • borecet

Elkészítés

    Elkészítés: Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe.

    A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.

    A rizst felteszem főni. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom. A májat négybe vágom.

    Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.

    Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából.

Megjegyzés

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért, mert olcsó, de finom, és könnyű vele dolgozni.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin