Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros ratatouille kolbásszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db különböző színű lecsópaprika
  • 3 db paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 1/2 db nagy cukkini
  • 1 db kicsi padlizsán
  • 3 db paradicsom
  • olívabogyó
  • kapribogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • olíva olaj
  • vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat megpucolom. A vöröshagymát félbe, majd karikára vágom. A fokhagymát aprítom, az újhagymát, paprikákat karikára vágom. A krumplikat megpucolom, s kockára vágom. A cukkinit, padlizsánt hosszában félbe, majd negyedbe vágom, felszeletelem, a paradicsomokat nyolcadalom. A rozmaringot, kakukkfűvet leszedem a száráról, a bazsalikomot aprítom. Az újhagymaszárakat 2 cm-es darabokra vágom.

    Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat, rádobom a paprikákat, a krumplit, majd a cukkinit és a padlizsánt, végül a paradicsomot. Ráteszem a fűszernövényeket, fűszerezem. Belekerülnek az olívia- és kapribogyók, a szeletelt kolbász, a darabolt újhagymaszárak. Öntök rá vörösbort, és kis idő múltán elzárom a tűzhelyet. Tálalok.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin