Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros ratatouille (francia lecsó) grillezett kolbásszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1/2 cukkini
  • 1/2 sárga cukkini
  • 1/2 padlizsán
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál póréhagyma zöldjével
  • 4 újhagyma zöldje
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél szárával
  • 2 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • chilipaprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős paprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 3 szál sütnivaló kolbász

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat, a petrezselymet, a zellert darabolom, a cukkinit, a padlizsánt, a paprikákat és a répát kockára vágom, a paradicsomot negyedelem.

    Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a zöldségeket és a fűszernövényeket is, fűszerezem, fedő alatt dinsztelem. Később hozzáadom a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntöm a bort.

    Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütöm a félbevágott, megszurkált kolbászokat, majd a ratatouille-jal tálalom.

Megjegyzés

Bár a ratatouille-t hívják mediterrán vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek, a fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregano), a magyaroknak meglepő olívabogyó, s a franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki picit cukrozza is.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin