Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros rajnai kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin (+ a formához)
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 15 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1/8 l vörösbor 

Elkészítés

    1. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. A lisztet elvegyítjük a vaníliás cukorral, a sütő- és a kakaóporral, valamint a reszelt csokoládéval, majd adagonként a tojásos keverékbe dolgozzuk. Végül hozzáadjuk a vörösbort.
    2. A tésztamasszát kikent kuglóf- vagy koszorúformába töltjük, és a 200 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 1 órán át. A sütési idő vége felé tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

A receptet a Cocon Verlag hozzájárulásával vettük át a rajnai borvidék konyháját bemutató Rheingauer Küchengeschichten című könyvből. Recept: Rheingauer Küchengeschichten, fotó: Shutterstock / Trendxpress

MME
Kezdő hobbicukrászként is megsütheted. Rajnai vörösborral az igazi. Öntözd meg csokiszósszal, ha nem félsz a kalóriáktól!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin