Elkészítés: A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra, a paprikákat kisebb kockákra aprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort félidőben adjuk hozzá.
Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre