Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros pulykazúza pörkölt

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra, a paprikákat kisebb kockákra aprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort félidőben adjuk hozzá.

Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss