Vörösboros pontyhalászlé

Hozzávalók

  • 1 ek disznózsír
  • 1 db hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 db paprika (csípős zöld)
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db burgonya
  • pirospaprika (őrölt csípős)
  • fekete bors (őrölt)
  • 60 dkg ponty (szelet, patkó)
  • 1,1 l csülöklé
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál bors (egész)
  • 1 teáskanál kömény (egész)
  • 20 dkg halászlé sűrítmény
  • 1 db halászlékocka
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg cérnametélt
  • 1 dl tejföl
  • 4 db chili (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. Előzőleg csülköt főztem, vele a megpucolt krumplit.
    2. A hagymát, paprikákat és paradicsomot felvágom, zsíron megdinsztelem, fűszerezem, hozzáadom a darabolt krumplit, hozzáöntöm a csülök főzőlevét, a halászlé sűrítményt, botmixerrel összekeverem.
    3. Felrottyantom, beleteszem a halászlékockát, a halszeleteket és a tésztát, beleöntöm a vörösbort.

Megjegyzés

Azért nem neveztem bajai halászlének az ételt, mert a bajai gyufatésztával készül. Én pedig cérnametélttel készítettem a halászlevemet, mert sehol nem találtam gyufatésztát, s egy kis adagért nem volt kedvem tésztát gyúrni, pláne Karácsonykor, amikor itthon van a lányunk, s a feleségem egész nap a konyhában tüsténkedik. Ráadásul nem főztem alaplevet, hanem halászlésűrítmény és leveskocka felhasználásával készült az étel. De azért, így is finom volt. Még egy csavar volt a halászlében, s ezen a halászléfőzés mesterei biztos felháborodnak, léként az előző nap főzött csülök főzőlevét használtam fel. Nekem ízlett.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin