Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros párolt káposzta

default user icon
3 5/5
Vörösboros párolt káposzta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej vörös káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • babérlevél
  • köménymag
  • 1 l vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: Vékony csíkokra vágom a káposztát, lesózom, majd kicsit állni hagyom. A vöröshagymát apró kockára vágom, és kevés olajon elkezdem párolni. Közben hozzáadom a mézet, és együtt dinsztelem még egy kis ideig. Majd a káposztát kinyomkodom, és hozzáadom a hagymához. Jól összekeverem. Felöntöm a borral, és hozzáadom a fűszereket. Lefedve, néha megkeverve puhára párolom.

    Ha szükséges, ízlés szerint még lehet cukorral vagy édesítőszerrel ízesíteni. Karácsnykor a sült pulyka mellé tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kgizike
Én 2 db. 2kg-os káposztából csináltam. Édes vörösbort öntöttem rá, és még én is tettem egy kevés cukrot, de ez ízlés dolga hogy ki milyen édesen szereti. Ha legközelebb kipróbálod, akkor NE öntsed rá egyszerre a bort, inkább ha elfőtte pótoljad. De az már nyerő ha 1 embernek ízlet, akkor nem lehetett olyan rossz, ez vigasztaljon. És nagyon sajnálom hogy a többit ki kellett dobnod. Nálunk még ilyen nem fordult elő. Elnézésedet kérem érte.
klorika
Ja! És még rengeteg(!) cukrot kellett bele tenni, hogy ne legyen olyan savanyú. Szóval jobb lenne kicsit potosabb mennyiségeket tudni, mert az amatőrök ( mint én) megszivják. Lehet, hogy 1 deci (!)borral kellet volna??
klorika
Én megcsináltam, de azért az nem mindegy, hogy 1 liter vörösborhoz mekkorák a káposzták. Szerintem én túl kicsiket vettem, mert tocsogott a liter borban. Viszont egy hadseregnek is elég lett volna. Egy embernek izlett, de sajnos a többi a kukában landolt . :-(

Hasonló Receptek

Magazin