Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros paradicsomszószban sült csirke

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 kg paradicsom
  • 1 dl vörösbor (száraz)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés

    1. A paradicsomot meghámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.
    2. A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.
    3. A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk, és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.
    4. Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk. 

Megjegyzés

A vörösboros paradicsomos csirke egy igazi ünnepi, vagy akár fenséges vendégváró fogás. A paradicsomos vörösboros szósz a csirkét nagyon finom, szaftos főétellé varázsolja.

Noémii244
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin