Vörösboros-olívás padlizsán spagettivel

Színekben és ízekben gazdag mediterrán étel, konyhában kevésbé rutinos egyedeknek is nyugodt szívvel ajánlott.

Hozzávalók

  • 250 g spagettitészta
  • 1 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 marék fekete olívabogyó
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 tk oregánó
  • só, bors

Elkészítés

    1. A tésztát sós vízben feltesszük főni. A padlizsánt és a vöröshagymát felkockázzuk, utóbbit megpároljuk egy kevés olívaolajon.
    2. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd a padlizsánt is. 1 dl vizet adagolunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
    3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vörösbort, megkeverjük, majd egy perc után a felaprított zöldhagymát és az olívabogyót.
    4. Legvégül oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
A spagetti még finomabb lesz, ha – mielőtt teljesen megfőtt volna a vízben – leszűrjük, és pár percig a vörösboros-paradicsomos szószban főzzük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek