Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-olívás padlizsán spagettivel

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben feltesszük főni. A padlizsánt és a vöröshagymát felkockázzuk, utóbbit megpároljuk egy kevés olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majd a padlizsánt is. 1 dl vizet adagolunk hozzá, és fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vörösbort, megkeverjük, majd egy perc után a felaprított zöldhagymát és az olívabogyót.
  4. Legvégül oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.
A spagetti még finomabb lesz, ha – mielőtt teljesen megfőtt volna a vízben – leszűrjük, és pár percig a vörösboros-paradicsomos szószban főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss