Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros nyúlpecsenye

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst megspékeljük a szalonnával, azaz megtűzdeljük, megforgatjuk forró zsiradékban, és hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget. Néhány percig együtt pirítjuk, majd fölengedjük a borral, ízesítjük a fűszerekkel, és lefedve puhára pároljuk.

Mikor már jó puha, a nyulat kivesszük és fölszeleteljük, a levét zsírjára sütjük, és meghintjük a liszttel. A citromok levével és egy kevés vízzel felengedjük, a tejföllel gazdagítjuk, a húsra öntjük, és néhány percig forraljuk.

Zsemlegombóccal körítve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss