Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros muffin II.

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl joghurt / tejföl / tejszín / tej
  • 1 dl édes vörösbor
  • 10 dkg cukor
  • 0,75 dl étolaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 18 dkg porcukor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg vaj
  • 1/2 teáskanál fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A muffin készítését nem bonyolítom túl. Minden egy edénybe mérek, és simára keverem az alapanyagokat.

Majd a muffinpapírokat 3/4 részig töltöm tésztával, és 20 perc alatt, közepes lángon készre sütöm a finomságokat. Végül hagyom kihűlni a süteményeket.

Menet közben a krémet elkészítem. A vörösbort sziruppá főzöm a cukorral. A tojásfehérjéket felverem robotgéppel, és további folyamatos keverés mellett finoman hozzáadagolom a szirupot. Ezután pedig a puha vajdarabokat és a fahéjat is hozzáadom.

Habzsákba adagolom a krémet, és tetszés szerint díszítem is a süteményt! A kép kedvéért egy-két szegfűszeget is beletűztem a krémbe. Ennyi az egész!

Megjegyzés

Ez muffin valami mennyei, fél óra alatt elkészülhet az egész. Még finomabb, ha 10 dkg étcsokit apróra törünk, és a tésztába keverjük.

Én ezzel a részeges desszerttel szeretnék egy kis bódulatot csempészni a mai napba. - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss