Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-mazsolás marhafelsál

MME MME
1 3.7/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3/4 kg marhafelsál csíkokra vágva,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • bazsalikom,
  • kakukkfű,
  • 2,5 dl vörösbor,
  • kis fej hagyma apróra vágva,
  • 1 csomag mexikói zöldégkeverék,
  • 1 csomag mazsola,
  • 1-1,5 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a húscsíkokat, a fűszereket. Nagy lángon megforgatjuk, amíg összeugrik kicsit, majd felöntjük a bor felével, és kis lángra téve 1-1,5 órán át megpuhítjuk. Ha kell, borral öntözgetjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzátesszük a zöldséget, a mazsolát, és ha azok is megpuhultak, akkor a tejszínnel besűrítjük. Mentalevéllel párolt rizzsel, birsalmakompóttal tálaljuk.

Megjegyzés

Legjobb római tálban elkészíteni, de ekkor persze a pirítást előtte serpenyőben kell megoldani.

A receptet Offenbeckné dr. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss