Vörösboros marhasteak

Hozzávalók

  • 8 szelet marhafelsál
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. tönköly liszt
  • 1 tk. piros paprika
  • 5-6 szem borókabogyó
  • 3-4 szelet szárított vargánya
  • 1-2 darab friss vargánya
  • 1 ek. olaj
  • steak fűszerkeverék
  • 3 dl vörösbor
  • 1 mokkáskanál méz

Elkészítés

    1. Felszeleteljük a marhahúst. Az olívaolajat összekeverjük a mustárral, és bekenjük vele a marhaszeleteket, majd megszórjuk frissen őrölt borssal. Lefóliázva hűtőbe tesszük, és legalább 24 óráig hagyjuk pácolódni. Időnként érdemes megforgatni.
    2. Sütés előtt a húst sózzuk, megszórjuk a mozsárban összetört steak fűszerkeverékkel, majd paprikás lisztbe forgatjuk. Közben teflon serpenyőben olajat hevítünk, és hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát, vigyázva, hogy ne szúrjuk meg a húst.
    3. Közben a sütőt előmelegítjük, és az elősütött húsokat egy tepsibe szedjük. A serpenyőben visszamardt hússzafthoz öntjük a bort, beletesszük a borókabogyót, a vargányát, a mézet, a paradicsomot, és kiforraljuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a húsra, és alufóliával letakarva, a sütőben kb. 20 percig pároljuk. Vadrizzsel, krumplipürével és uborkasalátával tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin