Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros marharagu

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg sárga répa
  • 25 dkg paszternák
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 80 dkg marhahús
  • 3 ek olaj
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • 2,5 dl húsleves alaplé
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1.

    A hagymát, a répát, a paszternákot és a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk. A húst megmossuk, felkockázzuk.

    2.

    Az olajat felhevítjük, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ekkor hozzáadjuk a hagymát, és ezt is megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk. Végül felöntjük a húslevesalaplével, aztán kis lángon, lefedve hagyjuk megpuhulni.

    3.

    Ha a hús már megfőtt, beletesszük az edénybe a répát, a paszternákot és a gombát. Ha megfőttek, a liszttel és egy pici vízzel besűrítjük a szaftot, és 5 percig még hagyjuk a tűzön a ragut.

    MÉG TÖBB RECEPT MARHAHÚSSAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin