Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marhapörkölt

MME MME
8 3.9/5
90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.
  3. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma.
  4. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.
  5. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült.
  6. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk.

Megjegyzés

Bográcsban is tökéletes, ott ne olajat, hanem kiolvasztott szalonnát használjunk zsiradéknak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss