Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

MME MME
120 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A vörösboros marhapörkölt elkészítéséhez a hagymát felaprítjuk, és üvegesre pároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és fehéredésig pirítjuk.
  2. Rászórjunk 1 ek. pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a szeletelt paprikát is. Megsózzuk és nagyjából 30 percig főzzük (egyelőre hozzáadott víz nélkül).
  3. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a köményt, majd felöntjük egy kevés vízzel.
  4. Sűrű kevergetés mellett másfél órát főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort és a maradék pirospaprikát. További 5 percig főzzük.
  5. A tarhonyát egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű sós vízzel, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltet a főtt tarhonyával tálaljuk.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a vörösboros marhapörkölt tarhonyával:

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek