Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marhapörkölt petrezselymes újkrumplival

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. Az újkrumplit ledörzsöljük, majd sós vízben feltesszük főni. A hagymákat felaprítjuk, a megmosott és szárazra törölt húst felkockázzuk, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
  2. Zsíron megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáöntjünk egy dl vizet, elkeverjük, majd beletesszük a paprikákat és a paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk köménnyel. Beleöntjük a vörösbort és felöntjük vízzel. Fedő alatt kb. egy óra alatt készre főzzük.
  3. A főtt krumplit levesszük a tűzről, lehűtjük, felkockázzuk, majd zsíron megpirítjuk. Végül megszórjuk durván aprított petrezselyemmel.
  4. A vegyes zöldségeket sós vízben megfőzzük. Amikor a hús megpuhult, tálalunk. A tányérra szedünk mindenből, csilipaprikával és koktélparadicsommal díszítjük.

Megjegyzés

Megjelent az újkrumli, ezt ki kellett próbálni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss