Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros marha káposztás nudlival

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg marhalapocka
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 cikk zeller
  • 10 dkg paradicsom püré
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem bors
  • 3 dl vörösbor
  • 8 dkg zsír
  • A körethez:
  • fél fej káposzta
  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A húst besózzuk, és felforrósított zsíron minden oldalán megpirítjuk. A húst kiszedjük az edényből, és a visszamaradt zsiradékon a feldarabolt zöldségeket is megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, az egész borsot, és kevés sóval ízesítjük. Tovább pirítjuk, míg a paradicsom elveszti piros színét.

Ekkor visszatesszük a húst, felengedjük borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára pároljuk.

A káposztához kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a lereszelt, besózott és kinyomkodott káposztát, őrölt köménnyel ízesítve puhára pároljuk.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Forrón áttörjük, majd kihűtjük. A burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a
zsírral. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ezután 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket a csíkokat fél cm széles metéltre vágjuk, és jól meglisztezve, egyenként a deszkán tenyérrel egy mozdulattal megsodorjuk.

Lobogó sós vízben kifőzzük, és az elkészített káposztával összekeverjük.

A káposztás nudlival melegen tálaljuk a
marharagut.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss