Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros malaccomb

MME MME
3.3/5
120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Előkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A malaccombot megmossuk, bőr nélküli felületét 1 órára bedörzsöljük sóval. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat)
Elkészítés: Bőrével lefelé mély sütőedénybe fektetjük a malaccombot. Meghintjük (frissen) őrölt borssal, meglocsoljuk az olajjal, aláöntünk 1 dl vizet, mellédobjuk a hagymát és a fokhagymát, majd alufóliával letakarjuk, és a sütőben 1 órán át pároljuk. Megfordítjuk a malaccombot, bőrét késheggyel bekockázzuk, a csontvéget alufóliába tekerjük, hogy meg ne égjen. Visszatesszük, most már takaratlanul, a sütőbe, és 10-15 percenként megkenjük a sörbe mártogatott szalonnával (ettől lesz ropogós). A sülés közben esetleg keletkező apró hólyagokat hústűvel kiszúrjuk, az elpárolgott lét pedig egy kevés vízzel pótoljuk, és pirosra, ropogósra sütjük (2 és 1/2 óra!). A húst hosszúkás tálra emeljük, 10-15 percig pihentetjük. A pecsenyelét lábaskába szűrjük, zsírtalanítjuk, majd a borral együtt beleforgatjuk az aszalt szilvát, és felforraljuk. Elkeverjük az étkezési keményítőt 3 evőkanál hideg vízben, a pecsenyeléhez adjuk, éppen csak összeforrósítjuk. Lehántjuk a csontról az alufóliát, a húst részben felszeleteljük, tálra rendezzük és a szilvával körítve tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 1380 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek