A libamelleket jól átmossuk, majd a bőrös felüket bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit kivajazunk, belehelyezzük a húst a bőrös felével lefelé, mellétesszük a félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát és a rozmaringágat. A hús alá öntünk 1/2 liter vizet, és a tepsit lefóliázzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Így sütjük csaknem 2 órán keresztül, közben az elpárolgott vizet időközönként pótolhatjuk, ha szükséges.
Amikor a hús omlós, akkor a fóliát levéve meglocsoljuk vörösborral, megfordítjuk, és még 15 percig pirítjuk. A megpirult libamelleket 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
A párolt káposztához 1 kisebb fej lilakáposztát lereszelünk, majd meghintjük sóval. Köménymaggal ízesítjük ízlés szerint, aztán olajon megpirítjuk.
Tálaláskor a húsokat megöntözzük a boros szósszal, amiben sült. Burgonyapürével és párolt lilakáposztával kínáljuk.