Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros laskagomba paprikás nokedlivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • A gombapaprikáshoz:
  • 30 dkg laskagomba
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika (őrölt csípős)
  • oregánó
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • A nokedlihez:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl víz
  • A díszítéshez:
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 kicsi kígyóuborka
  • 4 db chili
  • 16 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 db citrom
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A gombát csíkokra vágom, a paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát karikára vágom, a zöldjét félreteszem.
  2. Egy serpenyőben olajon a hagymákat megdinsztelem, rárakom a paprikákat, majd a gombát és a paradicsomot. Fűszerezem. Amikor a zöldségek már csaknem megpuhultak, ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejföl felét.
  3. Amíg a gombapaprikás fő, elkészítem a nokedliket. Teszek fel vizet főni. Egy tálban simára keverem a nokedli hozzávalóit, amikor a víz már forr, beleszaggatom a nokedliket. Amikor feljöttek a víz felszínére, kiszedem.

 

Megjegyzés

Mióta a laskagombát termesztik, már egész évben elérhető, mégis az erdei, fákon növő gombák ízvilágát varázsolja elénk. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss