Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros körte

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy lábosba vagy mélyebb serpenyőbe beleöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a hámozott és félbevágott körtéket. Addig főzzük, pároljuk, közben forgatva, míg a körték megpuhulnak.

Ekkor a körtéket kivesszük, és a maradék vörösboros levet szirup sűrűségűre forraljuk.

Vaníliafagyit kitálalunk egy tányérra, majd fejenként 2 fél körtével tetszetősen körberakjuk, és a sűrű vörösborsziruppal meglocsoljuk.
Pirított dióval lehet még tetőzni az élvezeteket!

Ezek is érdekelhetnek

Friss