Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros kakaspörkölt

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kisütöm, benne üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát is megfuttatom benne, majd hozzáadom a zöldpaprikát, és együtt pirítom, amíg a paprika összeesik. Elkeverem benne a sűrített paradicsomot, meghintem pirospaprikával, egy kevés vizet öntök hozzá, a húsdarabokat belehelyezem. Sózom, borsozom, meghintem köménnyel, takarékon puhulásig főzöm, közben ha szükséges, a vizet apránként pótolom. (Jót tesz neki, ha főzés közben egyszer-kétszer a saját zsírjára sül, és csak utána pótoljuk a vizet.)

A főzés vége felé az utolsó félórában adom hozzá a máját, meglocsolom a borral, addig főzöm, ameddig a sűrű szaftja marad alatta, zsírjára pirul.

Megjegyzés

Többfajta körítés illik hozzá, jelen esetben fehér tönkölylisztből készült nokedlivel és salátával tálaltam.

Nálunk szaftosabban jobban kedveli a család, ezért egy kevés lisztet vízzel kikeverek, és hozzáforralom a legvégén.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek