Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros kacsapörkölt

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított pecsenyekacsát félig megnyúzom. Kevés apró kockákra vágott bőrt kisütök, ezen
sárgára fonnyasztom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát.

A tűzről félrehúzva belekeverem a pirospaprikát, és visszatéve lepirítom rajta a kacsadarabokat. (A csontos hátát és az aprólékot levesnek is félre lehet tenni, de aki szereti, a pörköltbe is belefőzheti.) Hozzáteszem a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Megfűszerezem, sózom, belekeverem a zúzott fokhagymát, és a vörösbort aláöntve, fedő alatt, kis lángon, gyakori kevergetés mellett puhára párolom.

Ha levét idő előtt elfőné, apránként, kevés vízzel pótolom. Ügyelek arra, hogy csak kevés, sűrű leve maradjon.

Tarhonyával és savanyúsággal kínálom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss