Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros hamis vadas mártás

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket kb. 1 cm-esre kockázom, a hagymát finomra vágom. A borókabogyókat széles pengéjű kés hátlapjával, kissé ellapítom.

Egy kisebb fazékban 1 evőkanál olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a sárgarépa- és petrezselyemkockákat, sózom, borókabogyóval és Cayenne-borssal fűszerezem, felöntöm a vörösborral. Fedő alatt felforralom, majd annyi hideg vizet adok hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket. 20-22 perc alatt puhára főzöm.

A tejfölt elkeverem a mustárral, és hozzáadom a zöldségekhez. Leveszem a tűzről, és botmixerrel selymesre turmixolom – ha túl sűrű lenne, kevés vizet adok hozzá, valamint kóstolást követően a fűszerezés is igazítható, ha szükséges.

Megjegyzés

Vargányás gombóccal kitűnő, ízgazdag fogás, de zsemlegombóccal, főtt tésztával párolt vagy sült húsokhoz is tökéletes, különlegesen ízletes mártás.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss