Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros hamis vadas mártás

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 3-4 személyre:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 db sárgarépa (kb. 30-35 dkg)
  • 1-2 db petrezselyemgyökér (kb. 15 dkg)
  • 1 kis fej salotta hagyma
  • 1 csapott evőkanál jó minőségű mustár
  • 3 evőkanál sovány tejföl
  • 1/2 dl jó minőségű száraz vörösbor
  • 8-10 db borókabogyó
  • Cayenne-bors

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket kb. 1 cm-esre kockázom, a hagymát finomra vágom. A borókabogyókat széles pengéjű kés hátlapjával, kissé ellapítom.

    Egy kisebb fazékban 1 evőkanál olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a sárgarépa- és petrezselyemkockákat, sózom, borókabogyóval és Cayenne-borssal fűszerezem, felöntöm a vörösborral. Fedő alatt felforralom, majd annyi hideg vizet adok hozzá, amennyi ellepi a zöldségeket. 20-22 perc alatt puhára főzöm.

    A tejföl t elkeverem a mustárral, és hozzáadom a zöldségekhez. Leveszem a tűzről, és botmixerrel selymesre turmixolom – ha túl sűrű lenne, kevés vizet adok hozzá, valamint kóstolást követően a fűszerezés is igazítható, ha szükséges.

Megjegyzés

Vargányás gombóccal kitűnő, ízgazdag fogás, de zsemlegombóccal, főtt tésztával párolt vagy sült húsokhoz is tökéletes, különlegesen ízletes mártás.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek