Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros gyümölcsleves az ősz kincseivel

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A gyümölcsöket megmossuk. Az almát és a körtét felkockázzuk, a szilvát kimagozzuk és elfelezzük (ha nagyobb, daraboljuk is fel), a szőlőt leszemezzük. Egy nagyobb lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.

2.

Fűszerezzük, cukrozzuk, felfőzzük. Ha már nagyjából puhára főttek a gyümölcsök (azért még inkább roppanjanak!), behabarjuk a keményítővel elkevert joghurttal, és felöntjük a borral. 2-3 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről és szobahőmérsékletűre hűtjük.

 Recept és fotó: Mandula

Ezek is érdekelhetnek

Friss