Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg szarvashús csont nélkül (lapocka, nyak, comb, oldalas, lábszár)
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 1/2 kalifornia paprika
  • chilipaprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 db lilahagyma
  • 2 db zsemle
  • 30-35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • majoranna
  • rozmaring
  • babérlevél
  • olíva olaj
  • mustár
  • cukor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • borókabogyó
  • vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A húst alaposan megmosom, megszabadítom a hártyáktól, csíkokra vágom. A hagymákat darabolom, a répát, gyökeret, paprikákat karikákra, a zellert előbb szeletelem, majd kockára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a gombákat szeletelem.

    Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát (egy keveset kiveszek, s egy tálba teszem), rárakom a húst, majd kicsit később a répát, zöldséget, zellert és a fűszereket. Rövid dinsztelés után feleresztem vízzel, s így főzöm, időnként megkavarom, ha szükséges, öntök még hozzá vízet.

    Közben elkészítem a gombócokat. A zsemléket szeletelem, kockára vágom, sütőben megpirítom, a hagymához adom, szórok rá lisztet, összekeverem. Ráütöm a 2 tojást, sózom, borsozom, beleteszem a felaprított petrezselymet, s jól összekeverem, szükség szerinti mennyiségű víz hozzáadásával egy jól formálható, de nem túl lágy masszát készítek. Vízes kézzel gombócokat formázok, a vágódeszán pihentetem, hagyom, hogy egy kicsit szikkadjon. Majd egy nagyobb edényben forrásban lévő vízben megfőzöm.

    A lilahagymákat félbevágom, egy serpenyőbe helyezem, locsolok rá olívaolajat, sózom, borsozom, s sütőben mindkét oldalán megsütöm, a végén szórok rá cukrot, hogy karamellizálódjon.

    Amikor a szarvas már majdnem puha, hozzáadom a gombákat s a paradicsomokat, öntök bele bort, s készre főzöm.

    Tálaláskor a tányérra teszek 1 db gombócot, 2 fél sült lilahagymát, s kanalazok rá bőségesen szarvasragut. Paradicsomszelettel díszítem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin