Elkészítés: Kivételesen kuktában készítettem el a pörköltet: a zsíron megdinszteltem a hagymákat, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a kockára vágott marhahúst és a pucolt, negyedelt gombát. Amikor már lepirult, akkor fűszerezem, és felöntöm a vörösborral. 5-6 percet még a teteje nélkül kevergetem nagy lángon, majd lefedem, és kisebbre veszem a lángot, majd 1 órán át főzöm a kuktában.
A krumplis tarhonyához egy nagyobb serpenyőben a zsíron megpirítom a tarhonyát, hozzáadom a megpucolt és kockára vágott krumplit, sózom, petrezselyemmel is meghintem, majd 2x annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége volt. Fedő alatt 18-20 perc alatt lassú tűzön elkészül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre