Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros-gombás marhapörkölt krumplis tarhonyával

4.5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg marhahús (comb vagy rostélyos)
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db babérlevél
  • 7 szem borókabogyó
  • kevés morzsolt kakukkfű
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 2 db sárga chilipaprika
  • fűszerpaprika bőven
  • 3 dl finom vörösbor
  • 3 evőkanál zsír
  • 2-3 ág zeller levél
  • A krumplis tarhonyához:
  • 40 dkg kézi tarhonya
  • 60 dkg krumpli
  • 1 evőkanál zsír
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: Kivételesen kuktában készítettem el a pörköltet: a zsíron megdinszteltem a hagymákat, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a kockára vágott marhahúst és a pucolt, negyedelt gombát. Amikor már lepirult, akkor fűszerezem, és felöntöm a vörösborral. 5-6 percet még a teteje nélkül kevergetem nagy lángon, majd lefedem, és kisebbre veszem a lángot, majd 1 órán át főzöm a kuktában.

A krumplis tarhonyához egy nagyobb serpenyőben a zsíron megpirítom a tarhonyát, hozzáadom a megpucolt és kockára vágott krumplit, sózom, petrezselyemmel is meghintem, majd 2x annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége volt. Fedő alatt 18-20 perc alatt lassú tűzön elkészül.

Ezek is érdekelhetnek

Friss